Днес сготвих... пилешки късчета на тиган със сушени домати и риган и гарнитура - салата от настъргани моркови с тиквички.
На това му викам бърза и питателна вечеря. Отнема 20-30 минути, а има от всичко в нея. Най-много се радвах на салатата - стана страшно вкусна. Като моркови и зеле, ама още по-сочна. Само настъргах двата зеленчука и сложих шарлан (олио), оцет и сол. Май започвам да им хващам цаката на суровите тиквички. Страхотни са и с домати, пипер и лук. :-)
Иначе пилешкото - нарязано на произволни късчета. Сложих един голям лук в тигана, а след него 3 скилидки чесън - много добре овкусяват, не просто чеснов вкус. После пилето, оставих да се задушава в собствения си сос. След 15-тина минути сложих сушените домати (да е жив и здрав свекърът!), ригана и след малко сол и черен пипер. Изключих котлона и оставих на остатъчна топлина. М-м-м... Не можах дори да я снимам! :-)
Но пък снимах тази дъга, която ни посрещна днес отивайки на работа на летището. Беше хубав подарък! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар