Преди известно време съвсем случайно открих една поредица наречена "Food Matters", в която Susan Campbell представя различни принципи от суровоядството, докато показва различни рецепти. За мен и Ники (моят много обичан съпруг) този филм представляваше истинско съкровище. Още същата вечер приготвихме каквито семена намерихме у дома за покълване. Нямахме търпение да отидем до магазина на следващия ден и да си накупим още сурови ядки, семена и зеленчуци. Измихме стария кухненски робот, който прашасваше от месеци на балкона немил, недраг и неизползван, и започнахме да екпериментираме по рецептите от филма. Накиснатите ядки във вода и кълновете бяха приятна изненада, бадемовото мляко и неговият ягодов под-вариант си бяха едно голямо "уау!", но майонезата от бадеми и зехтин беше вече истинско откровение. Ще споделям с вас кои рецепти ни харесаха най-много и как ги постигнахме. :-)
*Ето ги първите ядки и покълващи семена -
Няма коментари:
Публикуване на коментар