Както има бадемово мляко, така има и слънчогледово мляко. Прави се по същия начин - накиснат белен слънчоглед за една нощ. Измива се и се слага в блендера с толкова вода, колкото рядко/гъсто искаме да е млякото.

Това е едно от нещата с които замествам кравето мляко в храната на Ани. Много е приятно за пиене (както личи от снимката) с малко мед или сироп от агаве. Става идеално за мюсли, а напоследък заместих млякото с него в рецептата си за хляб с пекарната. Много добре се получава, не откриваме особена разлика във вкуса на хляба.
Когато е за пиене, обаче, аз го прецеждам през тензух, за да отделя по грубите частици. Те се превръщат във вкусен пастет или добавка към салата. Тези дни ще покажа с какво най-добре съм го паснала досега.
Няма коментари:
Публикуване на коментар