Не знам какво ще има в рая и как ще изглежда. Но знам, че ще е хубаво. Повече от хубаво. Прекрасно. Е, тази нездравословна, но много вкусна комбинация ме кара да предвкуся какво ли ще е усещането там. Поне аз така си го представям. Ще опитам да го предам по различен начин днес, като емоция може би.
Шоколад и Сметана.
Мммм блаженство...
Шоколад начупен на парченца.
Сгорещена сметана.
Съотношение 1:1,5 за по-гъста консистенция, тип шоколадова бонбона - трюфел, или 1:2 за по скоро наподобяваща мус консистенция.
Миксер за минута, две.
Купички, чашки, формички.
Добавки по избор - орехи, портокал, кокос...
Хладилник.
Лъжица.
Уста.
Вкусови рецептори.
Ммм, блаженство...
Райски вкус.
събота, 18 юни 2011 г.
събота, 11 юни 2011 г.
Хляб с натурална закваска - трети път!
Момичета, методът с отделянето на тесто за закваска работи! След като писах, че вторият ми хляб е изцяло ръжен и не знам дали оставената закваска ще успее да 'надигне' нов хляб, мога да докладвам с радост, че в момента пека нов трети хляб от брашно 50 на 50 ръжено и бяло пшенично, който ми се надигна точно както първия. Утре ще го снимам, а засега така обещаната снимка на ръженото хлебче, което вече свърши. И едно УРАААА!
Това е то - земя, вода и въздух, без химия и без 'задължителни' глупости! Голям кеф!
Това е то - земя, вода и въздух, без химия и без 'задължителни' глупости! Голям кеф!
Абонамент за:
Публикации (Atom)