Страници

вторник, 3 май 2011 г.

Сурова салата с тиква и броколи

Онзи ден ни дойдоха на гости наши приятели, Иван и Наталия, и исках да им приготвя салата, която не са яли преди. Отворих хладилника, почудих се малко и спретнах една салата от каквото имах. В случая комбинацията се получи от половин глава броколи - розетки плюс обелени стъбла, почти толкова като количество тиква и 3 моркова. Всичко това в кухненския робот, докато стане на съвсем малки парченца. След това прибавихме и кълнове от пшеница и люцерна. Подправихме със сол, зехтин (с по-слаб аромат, по скоро на маслини има вкус) и оцет.


Трябва да призная, че както винаги имаше въпроси като - "Ама това яде ли се сурово?", но пък салатата се 'омаха' и имаше и възклицания като "Много вкусна салата!", което си е просто песен за ушите на всяка домакиня. Сигурна съм, че ако наберете смелост да опитате и на вас ще ви хареса. :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар