Страници

понеделник, 20 юни 2011 г.

Бананов сладолед - суров, лек, прекрасен...

   Никога не съм и мислила, че ще държа банани във фризера. Ако го отворите днес, обаче, ще видите 3 торбички от по 5 банана. Откак научих за този невероятен суров сладолед винаги имам продуктите за него в наличност. Така, когато видя сладолед в супермаркета си казвам - не, аз имам у дома, моят е по-хубав, че дори и по-евтин!
   Сигурно ви заинтригувах какви са съставките? Трябват ви само 5 предварително замразени банана (обелени разбира се) и кухненски робот. Това е основата, другите допълнения са по ваше въображение - кокос, шоколад, какао, ягоди (замразени), канела, мента и въобще каквото ви душа иска.
   Начупвате бананите, слагате в робота и пускате. (Между другото четох, че ставало и с пасатор и блендер, но не съм опитвала, казват, че консистенцията просто не е чак толкова пухкава). Бананите стават първо на малки парченца, после започват да лепнат по стените. Трикът тук е да не се отказвате. Спирате робота, отлепяте с шпатула и бутате към средата и надолу и пускате пак. След максимум 6-7 пъти ще получите гъста пухкава консистенция с дъх на банан, която просто се топи в устата.

   Прибавете каквото сте си наумили, пуснете робота за още малко и сервирайте в купички или чашки. Спокойно можете да сервирате на 4 човека по една хубава порция. Ако не им кажете няма да разберат никога какви са ви тайните съставки. А като им кажете няма да повярват! Изпитан факт! Хубавото е, че сладоледът е веднага готов за хапване и не е твърде замръзнал, не вледенява зъбите.
   Хайде, по-бързо към магазина, че промоцията на банани почти свърши... :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар