Бях обещала доста отдавна, че ще публикувам рецептата за това, което ние нарекохме хайвер от кашу. Всъщност намерих тази рецепта, докато търсех рецепта за суровоядска майонеза, но на нас този й вариант не ни се вписа в идеята за майонеза, та решихме да го наречем суровоядски хайвер.
Ето и рецептата:
Необходими съставки:
1 чаша кашу, накиснато за поне 1-2 часа и отцедено
1/2 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън (малки)
1 ч.л. лук на прах
3 с.л. сок от лимон (аз нямах и го направих с ябълков оцет)
1/4 чаша зехтин
2 с.л. вода (количеството варира според нуждата, аз сложих малко повече, че ставаше много гъсто)
по желание:
2 с.л. нарязан на ситно магданоз (аз нямах и не сложих)Всичко освен магданоза се изсипва в блендер и се пюрира, докато не се получи гъста плътна маса. Магданозът се прибавя по желание след това. Може да се съхранява в хладилник до една седмица.
Според нас се получи нещо много вкусно, което ние използваме за намазване на сандвичи, крекери, оризови блокчета, като дип (сос за топене или намазване) за зеленчуци и т.н.
Добър апетит! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар