Страници

четвъртък, 12 май 2011 г.

Лападът - евтин и вкусен... на салата!

   Голямо откритие направих вчера. Изненадващо преди всичко. От село си бях набрала лапад и започнах да го мия, за да го направя на стандартната яхнийка. И докато махах дебелите средни ципи ми хрумна, че не знам какъв му е вкусът суров. Викам си сигурно е отвратителен, ама ще го пробвам, ей така от любопитство. И... изненадаааа! Всъщност има много лек вкус с чисто кисел отенък. Нищо отвратително и ужасно! И всъщност доста приятно и свежо!
© All Rights Reserved
by Tanya Buncheva
   Е, както се досещате, нямаше как още вечерта да не влезе в някоя салата. Оставих си листа лапад и ги прибавих нарязани към вече тривиалната за нас салата от моркови, тиква, броколи, магданоз, зелени чесън и лук, стъбло от целина, кълнове от люцерна и този път при морковите, броколите и тиквата в чопъра сложих и кълнове от нахут. Зърната нахут са доста големи и обикновено ги правя в блендера на някакъв дресинг предварително, но този път не ми се занимаваше и чопърът ги направи на малки парченца, които не се различаваха за дъвчене от останалото. Овкусих стандартно с оцет и шарлан и си хапнахме порядъчно. 
Опитайте лапада в салатите си, няма да съжалявате. Изключително приятен, освен това е доста евтин, а ако излизате от града и видите по полетата или на село - дори безплатен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар