Страници

събота, 5 март 2011 г.

Хайвер от кашу

Бях обещала доста отдавна, че ще публикувам рецептата за това, което ние нарекохме хайвер от кашу. Всъщност намерих тази рецепта, докато търсех рецепта за суровоядска майонеза, но на нас този й вариант не ни се вписа в идеята за майонеза, та решихме да го наречем суровоядски хайвер
Ето и рецептата:

Необходими съставки:
1 чаша кашу, накиснато за поне 1-2 часа и отцедено
1/2 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън (малки)
1 ч.л. лук на прах
3 с.л. сок от лимон (аз нямах и го направих с ябълков оцет)
1/4 чаша зехтин
2 с.л. вода (количеството варира според нуждата, аз сложих малко повече, че ставаше много гъсто)

по желание: 
2 с.л. нарязан на ситно магданоз (аз нямах и не сложих)

Всичко освен магданоза се изсипва в блендер и се пюрира, докато не се получи гъста плътна маса. Магданозът се прибавя по желание след това. Може да се съхранява в хладилник до една седмица. 


Според нас се получи нещо много вкусно, което ние използваме за намазване на сандвичи, крекери, оризови блокчета, като дип (сос за топене или намазване) за зеленчуци и т.н.


Добър апетит! :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар