Страници

четвъртък, 24 март 2011 г.

Табуле

Една от салатите, които ми станах любими напоследък. Доколкото знам това е азиатска салата, за точната оригинална рецепта не мога да коментирам, тези които намерих варират доста, явно всеки както си я модифицира. Основните съставки са булгур (аз го накиснах с гореща вода по препоръка на Яни и съм много доволна как се получи), пресни домати, пресен магданоз (тук се мери във връзки, а не в стръкчета, защото той е основна съставка, а не подправка), сокът от един лимон, един нарязан лук. Всичко се обърква и се оставя да престои поне някой час в хладилника, да се омесят вкусовете добре. 
Аз този път я правих за гости и сложих по-малко магданоз и повече булгур. Не знаех как ще реагират на повечко магданоз. Обикновено се слага обаче около 3 връзки на половин до една чаша булгур и 2-4 домата.
Едно време в Халите в София на втория етаж правеха такава салата и им беше много хубава. Но мисля, че не беше с булгур, а нещо друго, приличащо повече на парченца юфка, което така и не можах да разбера какво е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар