Страници

сряда, 9 март 2011 г.

Футомаки суши вариации

Най-накрая ни пристигнаха водораслите за суши от Корея. Във възторг сме! Толкова обичаме суши, а тук корите нори са толкова скъпи... От Южна Корея ги поръчахме много евтино, пристигнаха без проблеми и в отлично състояние. И снощи пирувахме - футомаки вариации с пушен лефер, пушена пъстърва, краставица, моркови, авокадо, сусам и т.н.
Ако има някой скрит фен на сушито и се интересувате от офертата за нори - насреща сме! 
 Итадакимасу! (Добър апетит! на японски)





6 коментара:

  1. на мен ми е интересно как се прави ориза, за да стои леко сплескан и леко сладък...специален вид ориз ли се ползва или тайната е във варенето?

    Иначе сушито излежда страхотно, цял майстро си!

    ОтговорИзтриване
  2. Тайната е във варенето, оризът е най-обикновен. По много интересен за мен начин се прави, ще го публикувам тия дни като правя пак. За майстор - много съм далече от тази квалификация, ама ми е голям кеф да го правя и, разбира се, да си го хапвам после.

    ОтговорИзтриване
  3. Интересен блог,поздравления!Заинтригува ме офертата за нори,но сурово не печено.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей! Радвам се, че блогът ти допада. Извинявам се, че не ти отговорих досега, но потърсих в Ebay корите за които ставаше въпрос (суровите) и не можах да ги намеря. Изтрили са се от историята ми поради давност, а явно същия продавач е престанал да продава вече. Търсих на няколко места из нета, има доста, но всички ми се сториха доста скъпи, поне за моя джоб. Но попаднах на един продавач в Ebay, който пише, че продава сушени такива. И реших да го попитам дали това не е същия вид. В първия си имейл той ми потвърди, че са само сушени, без печене. И дори ми предложи другите, които продава, които вече двойно изпечени. :-) Аз му казах, че напротив - аз искам непечени и сега чакам да ми потвърди повторно, че тези са от суровия вид и ще си ги поръчам да опитам. Ако те интересува, номерът на търга е 320853894215, а името на продавача mondialkorea. Само 24 долара за цели 300 листа. Предупреждавам! обаче, че не съм пробвала неговите кори и не знам дали са хубави и качествени. Веднага след като ги доставят ще пиша повече подробности и дали съм доволна. Надявам се да ти помогнах. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за отговора,мислех,че няма да ми отговориш.Тази цена е страхотна,имайки предвид,че тук плащам за 10 листа 10 лв.Да, много ми помогна с информацията,но никога не съм правила поръчки в Ebay и много не ми е ясна работата,но ще помоля някой.Много обичам водораслите,корите са ми любими.Аз също приготвям някои неща(казвам приготвям, защото се храним със сурова храна)и ми хареса това,че въпреки,че не сте може би от видяното нито вегетарианци нито вегани се стремите да се храните здравословно.Профилът ми във фейсбук е Galia Tazieva ще се радвам да обменим опит.

      Изтриване
    2. Здравей отново Галя! Преди всичко ОГРОМНИ поздравления за това, че сте суровоядци! Страхотно! Ще ми се и ние да можехме да узреем за идеята, но надали ще е скоро, ако изобщо някога се случи. Но човек никога не знае.
      За корите по-конкретно, ако си от Варна, аз мога да помогна с поръчки от Ebay без проблем. Дори ако искаш кори мога да поръчам просто 2 пакета, заедно с моите. Но пак да кажа, че не съм опитвала точно тези и не знам дали и колко са добри. Иначе за помощ за там - никакъв проблем. Малко е сложно с плащането, ако го нямаш вече уредено, и знам как е да търсиш някой, който вече го прави. :-)

      Изтриване